3 geweldige ideeën voor tuinbedekking

tuinoverkapping bouwpakket

Maak optimaal gebruik van jouw buitenruimte met slimme ideeën voor tuinoverkappingen die het gebruik ervan het hele seizoen door verlengen. Of je nu een klein terras hebt of een groot, ruim terras, als je de ruimte van extra beschutting voorziet, kunt je jouw tuin of buitenruimte volledig bruikbaar maken, of het nu regent of zonnig is.

Ideeën voor tuin dekken kunnen variëren van eenvoudig tot zeer uitgebreid. Een grote parasol zorgt voor schaduw in een kleine tuin – en kan worden ingeschoven als hij niet wordt gebruikt. Of overweeg een vaste constructie, zoals een luifel, als je meer permanente bescherming tegen het weer wilt.

1. Een buitenverblijf met luifel

Met een oprolbaar zonnescherm dat aan de zijkant van een woning is geïnstalleerd, kan een gezellige ruimte worden gecreëerd om ook op zonnige dagen van de tuin te genieten.

Voor grotere patio’s en terrassen biedt een buitenzonwering meer dekking dan een parasol van standaardformaat. Het kiezen van een ontwerp dat past bij de stijl van het huis en het uiterlijk van de tuin is van groot belang, omdat het vele jaren in gebruik zal zijn.

tuinoverkapping bouwpakket

2. Geniet van ontspannende momenten met een tuinoverkapping

Met een tuinoverkapping bouwpakket bouw je eenvoudig een perfecte plek om van het buitenleven te genieten. Door te kiezen voor heldere dakpanelen laat je maximaal licht binnen en biedt je toch bescherming tegen direct zonlicht of regen.

Zoek naar panelen met UV-bescherming, die de schadelijke zonnestralen helpen uitfilteren en voorkomen dat terrasmeubelen in fel zonlicht verbleken.

3. Creëer een woonkamer in jouw tuin

Met het tuinoverkapping bouwpakket kunt je ook een woonkamer bouwen die geïntegreerd is in de buitenruimte van jouw huis.

Ze kunnen van hout, ijzer of aluminium zijn, op zichzelf staan of aan de gevel van het huis worden bevestigd. Het is een interessante optie om een nieuwe ruimte in de buitenruimte te creëren of om een veranda te maken die direct aan de voorgevel van het huis begint.

Voor deze optie zijn allerlei soorten bekleding mogelijk, canvas, stoffen, glas, PVC en natuurlijke elementen. Het is ook mogelijk te kiezen voor een schuifdaksysteem, met automatische of handmatige opening. Zo kunt je de ruimte volledig openlaten naar buiten wanneer je maar wilt.