De taxus baccata: een perfecte haagplant voor de Nederlandse tuin

Taxus Baccata

Het zou zomaar kunnen dat jij de taxus al vele malen tegen bent gekomen. Het is namelijk een zeer populaire plant, zeker als het gaat om het maken van een haag. De taxus baccata is met name razend populair bij mensen die een haag maken van groen. Waarom deze plant zo in trek is in Nederland? Dat lees je hier.

Taxus Baccata

De voordelen van de taxus

De taxus is een plant waar een aantal versies van bestaan. Taxus is de verzamelnaam voor dit soort plant en deze is weer onderverdeeld in een aantal andere soorten, waaronder de taxus baccata. De taxus baccata is misschien wel de populairste haagplant. 

Dicht en onderhoudsarm

Een taxus baccata is dicht. Dat wil zeggen, de bladeren groeien dicht op elkaar waardoor je veel privacy hebt. Wanneer je dus vooral een windscherm of privacy wil creëren dan is dit de plant voor jou. Maar ook voor iedereen zonder groene vingers is dit perfect. Want de taxus is een zeer onderhoudsarme plant. Je hoeft er amper naar om te kijken: slechts eens per jaar snoeien en je bent klaar. Je kunt natuurlijk ook de plant eens in de zoveel tijd flink terugsnoeien als hij te breed of te hoog groeit. 

Taxus Baccata

Voor de natuur

Een haagplant is beter voor het milieu dan een schutting. Wil je nog een stapje verder gaan? Dan is dit een perfecte keuze want de taxus baccata is heel populair bij vogels. Ze bouwen er graag een nestje in.