De vloerlamp: functioneel en decoratief

Inrichtingsaccessoire of functionele verlichting, de vloerlamp is het essentiële licht in een woonkamer. Van klassiek halogeen vloer lampen om modernere, er is echt iets voor iedereen. Vintage vloerlamp, design vloerlamp met led, zwevende houten vloerlamp, met of zonder dimmer, hier zijn alle tips over het onderwerp.

Dit verlichtingsaccessoire bestaat in verschillende hoogtes, gebogen of recht, al dan niet met kap; er zijn er een groot aantal tegen verschillende prijzen. De meest geschikte keuze wordt gemaakt op basis van jouw behoeften en de technische kenmerken ervan.

Drie soorten verlichting bij de staande lampen

  • Hoofdverlichting. Voor de hoofdverlichting heb je de keuze uit: boogvormige vloerlamp; rechte staande lamp; directionele vloerlamp.
  • Extra verlichting. Als extra verlichting kun je kiezen uit: leeslamp; lichte buislamp; vloerlamp met dimmer.
  • Decoratieve verlichting. Kies als decoratief element uit: papieren vloerlamp; design staande lamp; houten vloerlamp.

Wat betreft de vorm van de verlichting kun je kiezen uit: halogeen vloerlamp; staande lamp met geïntegreerde led-lampen.

De vloerlamp als hoofdverlichting in de woonkamer: de meest trendy vormen Arc vloerlamp

Dit type armatuur is geschikt voor alle soorten kamers. Het bestaat uit een min of meer lange gewelfde voet, afhankelijk van het model, aan het uiteinde waarvan een lampenkap, een wereldbol of een ander glaswerk is geplaatst. Gepositioneerd in een hoek van de kamer, vliegt zijn arm over het te verlichten gedeelte. Ideaal boven een barhoek, een bank of een salontafel of zelfs de eettafel, het is het essentiële element van een woonkamer.

Rechte vloerlamp

Het bestaat uit een rechte voet , niet gebogen, die naar het plafond schijnt en het verlicht. Het is het meest voorkomende model straatverlichting binnenshuis. Kies een model met voldoende kracht om je kamer te verlichten. Vaak gemaakt van metaal en verkrijgbaar in verschillende kleuren, vindt je onvermijdelijk een rechte vloerlamp die absoluut perfect is voor de woonkamer.

Staande lamp als extra verlichting- Leeslamp

Samengesteld uit een grote vaste voet en een kleine zwenkarm , zijn de leeslampjes een favoriet van gepassioneerde lezers of liefhebbers van handwerk zoals borduurwerk, ontwerpers en nog veel meer. Met de zwenkarm verlicht je de kleine ruimte waar je wilt werken.