Een moderne touch in huis

houten lijst

Mijn ouders waren altijd wat meer van de oude stempel. Ze hadden veel van dat oude grenenhout in hun meubels zitten, met van die ouderwetse gevlochten tafelkleedjes en zo overal bovenop. Dat wil ik eigenlijk sinds ik op mezelf ben gaan wonen, koste wat kost voorkomen. Natuurlijk ben ik wel fan van een tikkeltje nostalgie in mijn huis, maar overal moet wel een moderne touch in zitten. Toen ik op zoek was naar een fotolijst, vond ik eigenlijk vrijwel meteen wat ik zocht en het paste precies in mijn plaatje: een industrieel fotolijst. Deze hebben net wat meer pit en niet dat ouwelijke.

Een foto voor de woonkamer

Ieder zichzelf respecterend gezin heeft ergens in huis wel een familieportret staan, dat weet iedereen. Al sinds jaar en dag gaat het gezin ervoor zitten, en vroeger werd dat natuurlijk zelfs nog met de kwast gedaan maar tegenwoordig is het een foto. Deze foto wil je ergens op een pontificale plek in je huis, zodat iedereen kan zien hoe trots je bent op je lieve mooie gezinnetje. Hoe wil je dat het beste doen? Ik zou het persoonlijk doen met een fotolijst 50 x 50. Deze zijn niet te groot en niet te klein en zullen precies zijn wat je nodig hebt.

Een herinnering aan oude tijden

Ik moet bij fotolijstjes heel snel denken aan de foto’s van de kleinkinderen die mijn opa en oma altijd in huis hadden toen ze nog leefden. Dit was voor mij altijd adembenemend om te zien. Foto’s van de kinderen en van de kleinkinderen dus, allemaal bij elkaar op een tafeltje in een van de grenen houten kasten waar ze zo bekend om stonden. Alle neven en nichten die inmiddels al jaren ouder waren geworden, vereeuwigd op een klein stukje woonkamer, allemaal in verschillende prachtige fotolijstjes, met de foto’s van de vorige keer, toen je nog jonger was, achter de foto van nu.