Gevelbekleding van hout

Plastica

Op zoek naar nieuwe gevelbekleding? Overweeg bekleding van hout

Woningen waarvan de gevel in z’n geheel niet van een beschermende laag is voorzien kom je tegenwoordig eigenlijk nog maar zelden tegen. In feite beschikken nagenoeg alle woningen dus wel over een bepaalde mate van gevelbekleding. Dit is hard nodig, want de gevel wordt blootgesteld aan vele elementen van de natuur. Om het huis en de fundering in orde te houden is deze extra fundering dus wel gewenst. Bovendien gaat er natuurlijk een isolerende werking vanuit waardoor je er zelf binnen comfortabeler bij zit. Wanneer een nieuwe laag gevelbekleding nodig is kiezen veel mensen ervoor gevelbekleding van hout aan te schaffen en te monteren. Een goede keuze, iets wat je zeker zult beamen na het lezen van de volgende alinea.

Plastica

Waarom hout?

Om de volgende redenen maak je met houten gevelbekleding een uitstekende keuze:

  • Hout heeft een natuurlijke en warme uitstraling, iets waar je huis beter van gaat ogen.
  • Hout past qua uiterlijk bij nagenoeg alle (gevels van) woningen.
  • Gevelbekleding van hout is heel makkelijk om aan te brengen. Je zou dit dus zelf kunnen doen en als je het toch uitbesteedt, dan zul je hier weinig arbeidskosten aan hebben.
  • Mits er op de juiste wijze mee wordt omgegaan (dus als je kiest voor hout met de juiste keurmerken, het liefst afkomstig uit aan nabijgelegen bos) is hout een milieuvriendelijk product. Bovendien blijkt hout vaak recyclebaar te zijn. 
  • Hout heeft een prima isolerende werking. Warmte in je woning wordt dus keurig binnen gehouden.