Het gebruik van stretchfolie

wikkelnet

Stretchfolie wordt vaak gebruikt voor het beschermen van uiteenlopende producten. Een andere benaming van stretchfolie is wikkelnet. Stretchfolie zorgt ervoor dat producten op een veilige en efficiënte manier, vervoerd kunnen worden. Onderstaand artikel geeft informatie over waar je stretchfolie zoal voor kan gebruiken.

Waar wordt stretchfolie van gemaakt?

Het wordt gemaakt door gebruik te maken van zogenaamde polyolefinen. Dit is een soort kunststof die gemaakt wordt op basis van waterstof en koolstof. Stretchfolie heeft de eigenschap te rekken en hierdoor is het eenvoudig om producten in te kunnen wikkelen. De ladingen blijven goed bij elkaar, stevig en beschermd.

wikkelnet

Diverse verpakkingen

Verpakkingen worden vaak ter extra bescherming ingewikkeld in stretchfolie. De dozen worden uiteraard eerst gestapeld. Het wikkelen vindt plaats op diverse manieren. Een veel gebruikte manier is het gebruik van een dispenser of wikkelmachine. Bij het inpakken van grote ladingen vracht is het gebruik van een machine efficiënt en snel.

Emmers en blikjes

Het vervoeren van emmers met bijvoorbeeld verf of andere vloeistoffen, vergt alertheid. Het is niet de bedoeling dat de inhoud gaat lekken of beschadigt tijdens het vervoeren. Vaak wordt bij deze ladingen gebruik gemaakt van stretchfolie met een hoger vermogen tot rekbaarheid.

Blikjes zijn gemaakt van kwetsbaar materiaal. Vaak zijn deze ladingen zwaar en vrij hoog gestapeld. Het gebruik van wikkelfolie zorgt ervoor dat deze kwetsbare ladingen voorzien zijn van een goede laag bescherming. Producenten van dranken gebruiken bij dit proces machines die in hoge snelheden kunnen wikkelen met stretchfolie.

Elektronica en meubilair

Elektronische apparaten kunnen uitstekend vervoerd worden door gebruik te maken van stretchfolie. Vaak maakt men tevens gebruik van noppenfolie en hier wordt vervolgens stretchfolie omheen gewikkeld. De goederen bevinden zich doorgaans op een pallet. Het gebruik van een zwaardere kwaliteit stretchfolie voor elektronica is gebruikelijk, omdat de lading op deze manier niet zichtbaar is en een goede bescherming heeft.

Het vervoeren van tafels, stoelen of banken is goed mogelijk door stretchfolie te gebruiken. Het meubilair wordt op pallets geplaatst en vervolgens ingepakt met de folie. Meubilair is vaak breed, zwaar en hoog, daarom is het goed inpakken een must.