Hoe dekbedovertrekken invloed hebben op je nachtrust

dekbedovertrekken

Slaap je slecht? Lig je vaak te draaien, kun je niet goed in slaap komen en wordt je veel te vroeg wakker? Dat kan een heleboel oorzaken hebben: stress, een slecht matras of een lichamelijke klacht. Maar er is nog een mogelijke oorzaak waar men niet vaak aan denkt: het kan liggen aan je dekbedovertrekken.

dekbedovertrekken

Gezond en fris

Een goede nachtrust hangt samen met een comfortabele houding. Dekbedovertrekken hebben hier direct invloed op. Want allereerst moet je nadenken over het materiaal waar jij goed onder kan liggen. Heb je het snel warm? Kies dan voor een ademend materiaal. Zweet je veel in de nacht? Probeer dan niet een synthetisch laken te kopen. 

Andere mensen slapen graag op satijn omdat dit goed zou zijn voor je haar en huid. Elk materiaal heeft voor- en nadelen, en het blijft altijd een persoonlijke keuze.

Afmetingen en sluiting

dekbedovertrekken

Daarnaast is het erg belangrijk dat je dekbedovertrekken net zo groot zijn als je deken. Koop je een overtrek die te groot is? Dan kun je met je voeten vast komen te zitten in de nacht. Is de hoes juist te klein? Dan ben je de deken onnodig aan het dubbelvouwen en krijg je het misschien wel veel te heet. 

De sluiting kan in de vorm van knopen zijn maar ook met een rits of een instopstrook. Welke bij jou past heeft natuurlijk te maken met je persoonlijke stijl maar ook met comfort: sommige mensen vinden knopen en ritsen geen prettig gevoel geven.