HSB wand: Wat is het en waarom zou je het gebruiken?

pexels-la-miko-3616738

Als je bezig bent met het bouwen van een huis of een ander soort gebouw, dan is de kans groot dat je al eens hebt gehoord van een HSB wand. Maar wat is het precies en waarom zou je het gebruiken? In deze blog gaan we dieper in op dit onderwerp.

Wat is een HSB wand?

HSB staat voor houtskeletbouw. Een HSB wand is dus een wand die opgebouwd is uit een houten skelet. Dit skelet wordt opgevuld met isolatiemateriaal en aan de binnen- en buitenkant afgewerkt met plaatmateriaal. Het grote voordeel van een HSB wand is dat het een goede isolatiewaarde heeft. Hierdoor blijft het in de winter lekker warm binnen en in de zomer juist lekker koel.

Waarom zou je een HSB wand gebruiken?

Een HSB wand heeft dus als groot voordeel dat het goed isoleert. Maar er zijn nog meer voordelen. Zo is het een lichtgewicht constructie, waardoor het makkelijk te plaatsen is. Daarnaast is het ook nog eens een duurzame oplossing. Het hout dat gebruikt wordt voor het skelet is namelijk afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Hierdoor draag je bij aan een beter milieu.

Een ander voordeel van een HSB wand is dat het flexibel is. Je kunt het skelet namelijk op maat laten maken, waardoor je het makkelijk kunt aanpassen aan de vorm van het gebouw. Ook kun je er makkelijk leidingen doorheen trekken, omdat het skelet hol is.

Conclusie

Een HSB wand is dus een wand die opgebouwd is uit een houten skelet. Het grote voordeel van een HSB wand is dat het goed isoleert, duurzaam is en flexibel in gebruik. Wil je meer weten over HSB wanden of ben je op zoek naar een leverancier? Neem dan eens een kijkje op de website van Wandshop.nl.