Meer calorieën verbranden

Vandaag zag ik op social media, dat een bekende Nederlandse influencer een hottub inbouw had aangeschaft. Maar niet zo zeer om er lekker in te gaan zitten en ervan te genieten, nee, deze influencer gebruikte het voor haar workouts. Ze had een waterfiets gekocht waardoor ze in het hete water ging fietsen, door die hitte, moet haar lichaam meer moeite doen om op de juiste temperatuur te blijven. Daarnaast vraagt het veel uithoudingsvermogen van je, omdat je door moet blijven fietsen in de hitte en damp. De influencer claimt dat je veel meer calorieën verbrand doordat je deze workout doet, waardoor ze makkelijker fit blijft.

Meer bruin vet blijkt gezonder

Naar aanleiding van het verhaal over de Nederlandse influencer die ging sporten in haar hottub in de tuin om zo meer calorieën te verbranden, gingen veel mensen hetzelfde doen. Echter, zijn veel mensen weer van deze methode afgestapt. Er is namelijk gebleken uit wetenschappelijk onderzoek dat het hebben van bruin vet, gezond is. Dit soort vet verbrandt namelijk wit vet in rust, waardoor je calorieën verbrandt, zonder iets te doen. Maar je lichaam maakt dit soort vet pas aan, zodra je lichaam veel moet dealen met kou. Hierdoor gebruikt men nu een ijsbad, in plaats van een hottub om zo meer bruin vet aan te maken.

Rimpelige sporters

Het probleem met al die ijsbaden en die hottubs is, dat de huid van al die influencers en sporters ontzettend rimpelig wordt. Je kent het wel, je hebt te lang in bad gezeten of te lang onder de douche gestaan, dan worden je vingertoppen helemaal rimpelig. Het gebeurt ook altijd als je op een zwemfeestje bent geweest of veel en lang in het zwembad gaat zwemmen. Het blijft echter wel een gevoel van nostalgie, omdat je vaak een patatje gaat eten met een typerende chloor lucht erbij. Velen van ons zullen dan terug denken aan vroeger, toen alles beter was.