Meer informatie over kunstgras vind je in dit artikel

Ben je van plan om je tuin binnenkort van kunstgras te voorzien? Meer informatie over kunstgras inwinnen kan in dat geval een verstandige keuze zijn. Bij de aanschaf van kunstgras komt vaak meer kijken, dan men op voorhand verwacht. Denk bijvoorbeeld aan het formaat van het kunstgrasveld, de kwaliteit hiervan, de kleur van het gras, enzovoorts. Het is vanzelfsprekend het prettigst, wanneer het kunstgrasveld qua formaat naadloos aansluit op de beschikbare ruimte binnen je tuin. Er zijn op internet verschillende partijen te vinden die het kunstgrasveld op maat aan je kunnen leveren. Zo hoef je een moestuin, een zandbak of bijvoorbeeld een plantenborder niet te verkleinen.

In dit artikel vertellen we je meer over kunstgras en alles wat bij de aanschaf hiervan komt kijken. Zo kun je een weloverwogen keuze maken, als je besluit om kunstgras in je tuin te leggen.

Belang van het inwinnen van meer informatie over kunstgras

Meer informatie over kunstgras inwinnen is belangrijk om te voorkomen dat je achteraf spijt krijgt van een beslissing. Goedkoop kunstgras lijkt door de prijs wellicht heel aantrekkelijk. Dit is het echter niet! De kans dat je het kunstgras al na enkele jaren moet vervangen is relatief groot. Dit komt onder meer doordat het kunstgras bepaald niet UV-bestendig is. Dit maakt dat het gras al snel kan verkleuren, wat je gazon een rommelige uitstraling geeft. Ook is goedkoop kunstgras vaak veel minder zacht, wat de kans op schaafwonden vergroot.

Tip: kies bij voorkeur voor gecertificeerd kunstgras in je tuin!