Natuurlijk daglicht in huis en lichtstraat prijs

Een lichtstraat is een manier om natuurlijk daglicht je huis in te krijgen via het plafond. Dit kan schelen in je elektriciteitskosten, omdat je misschien minder lampen hoeft te gebruiken als er natuurlijk daglicht een ruimte binnenkomt. Wel is het zaak dat je dan kiest voor een geïsoleerde variant, anders loop je risico dat je deze besparing opheft door hogere kosten voor je verwarming te maken. Een lichtstraat is een reeks ruiten, van twee of drie stuks, die zijn verbonden met een tussenbalkje. Je kunt een lichtstraat tot wel 760 centimeter lengte toepassen. De lichtstraat prijs is afhankelijk van veel factoren. Hier vind je meer informatie over de lichtstraat prijs.

Afmetingen lichtstraat

De tussenbalkjes kun je in twee stijlen kiezen die worden afgewerkt in dezelfde stijl als je opzet voor je lichtstraat. Met veel standaardmaten zal er altijd een passende lichtstraat voor je zijn. De lichtstraat komt in twee uitvoeringen: XL en 2 delen. De XL lichtstraat is één frame met meerdere ruiten, de 2 delen lichtstraat heeft twee frames met ieder één ruit. De maximale breedte voor de XL is 380 centimeter, het tussenstuk van de ruiten is 40 bij 60 millimeter. De 2 delen lichtstraat is maximaal 760 centimeter en het tussenstuk is hier ook 40 millimeter. Wil je zonwering, al dan niet elektrisch? Dan wordt de lichtstraat prijs hoger.

Aspecten die invloed hebben op de prijs

Voor andere invloeden op de prijs kijk je op deze pagina. Je vult hier alles in dat je zou willen om de lichtstraat prijs te kunnen berekenen. Als je je lichtstraat niet wil ophalen in Cuijk in Noord-Brabant, wordt de lichtstraat prijs zo’n € 200 hoger. Voor verlichting voorbereiding betaal je ook extra, maar de lichtstraat prijs wordt relatief niet veel hoger dan bij andere extra’s. Ook het type glas heeft slechts een kleine invloed op de lichtstraat prijs.