Sedum dak

Als u kiest voor een sedum dak, kiest u voor een duurzaam en milieubewust dak. Daarnaast is het ook een populaire keuze, omdat het uw dak voorziet van een bijzonder kleurenpalet. Zo brengt sedum nog veel meer voordelen met zich mee, waar u van kunt profiteren.

Wat is een sedum dak?

Een dak van sedum is opgebouwd uit sedumplanten: dit zijn vetplantjes, die voorzien zijn van een beschermlaag. Hierdoor zijn deze planten erg sterk en hoeft u weinig onderhoud te verrichten. Omdat er zoveel verschillende sedumplanten bestaan, kunt u uw dak voorzien van de mooiste kleuren. Daarnaast is een dak gemaakt van sedum erg milieubewust en draagt u zo uw steentje bij aan een beter klimaat. U kunt daarnaast kiezen uit sedummatten of sedumcassettes, om zo uw dak om te toveren tot een duurzaam geheel. Sedummatten kunt u gemakkelijk uitrollen over uw dak, terwijl sedumcassettes als een puzzel in elkaar kan worden gezet.

Voordelen van sedum

Een dak van sedum brengt vele voordelen met zich mee, waar u van kunt profiteren. Enkele voordelen zijn:

  • Een dak van sedum isoleert warmte en geluid en zorgt zo voor een optimaal binnenklimaat.
  • Een dak van sedum is duurzaam, doordat de planten in staat zijn om lucht en water te zuiveren.
  • Een dak van sedum is onderhoudsvriendelijk: slechts één keer per jaar hoeft u deze planten bij te voeden.
  • Een dak van sedum is kleurrijk en geeft uw dak een opvallend uiterlijk.

Is uw dak geschikt voor sedum?

Niet ieder dak is geschikt voor een sedum bedekking: zo moet u met enkele factoren rekening houden. Zo moet uw dak in staat zijn om het gewicht te dragen. Sedumplanten, plus de bijbehorende onderbouw, kan namelijk veel wegen. Als uw dak schuin is, moet u nagaan of de hellingshoek niet te groot is. Is deze 35 graden of groter, dan moet u extra voorzieningen aanschaffen om de sedumplanten daadwerkelijk te laten liggen op uw dak.