Tips voor de inrichting van je tuin

Bomendael

Wellicht is het zo dat je net de nieuwe/trotse eigenaar bent van een woning en wil je de tuin helemaal op de schop nemen. Misschien heb je al jaren dezelfde tuin en ben je toe aan een beetje vernieuwing. In beide gevallen zal je de tuin opnieuw vorm moeten geven zodat je hele woning nieuw leven in wordt geblazen. Zonder voorkennis is het echter erg moeilijk om te beginnen met het inrichten van een tuin. Er komen veel aspecten bij kijken bij een nieuwe inrichting van je tuin en het is dan ook niet aan te raden om alles zelf of ‘op gevoel’ in te richten. Daarom zal ik je in dit artikel wat houvast proberen te geven door tips te geven omtrent de inrichting van je tuin.

Bomendael

Een gestructureerd plan

Zoals ik in de inleiding ook al kort schetste, is het zeker niet aan te raden om zonder enig plan te werk te gaan. Je zult in de ideale situatie een gestructureerd plan nodig hebben in de vorm van een tuinontwerp. Een tuinontwerp, zoals de naam al doet vermoeden, is een uitgebreid plan waarin nauwkeurig staat hoe de gehele tuin opnieuw ingericht zal worden. Een tuinontwerp wordt doorgaans door een externe partij gemaakt die expertise heeft over dit vakgebied, neem als voorbeeld die in Bomendael. Het is echter ook mogelijk om zelf een tuinontwerp te maken, hiervoor is wel enige creativiteit en voorkennis voor vereist.

Materialen en elementen

Bij de inrichting van je tuin zul je na moeten denken over verschillende soorten elementen en materialen die je er mogelijk in wilt verwerken. Hierbij kan misschien wel gedacht worden aan een veranda of overkapping. Hiernaast zal je natuurlijk moeten nadenken over de type beplanting die je graag zou willen in je tuin. Misschien wil je een specifieke soort boom, plant of gazon. Dit zijn allemaal elementen en materialen waar je over na zal moeten denken bij de nieuwe inrichting van je tuin. Op deze manier kan je bovendien je tuin helemaal naar eigen voorkeur inrichten en kun je hem mooi aan laten sluiten op de rest van je woning. Voor meer inspiratie kun je bovendien terecht bij Bomendael.