Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

Het aanschaffen van zonnepanelen kan soms een hele bevalling zijn. Er komt dan ook best veel bij kijken en soms kan dit best overweldigend zijn. Gelukkig kunnen wij het een stuk gemakkelijker voor je maken. Hier lees je alles wat belangrijk is om te weten voordat je zonnepanelen aanschaft. 

Prijs & subsidie

Het prettige van zonnepanelen is dat je veel geld kunt besparen. Normaal hoorde er ook een landelijke subsidie bij de aanschaf van zonnepanelen, helaas is dit nu niet meer mogelijk. Toch zijn er een aantal andere mogelijkheden waardoor je toch net wat goedkoper uit bent. Landelijke subsidie is er niet meer maar sommige gemeenten hebben wel eigen subsidieregelingen. Voor zonnepanelen Utrecht zullen wellicht andere regels gelden dan andere gemeenten. Daarnaast is het mogelijk om de btw van de zonnepanelen terug te vragen. Ook zijn er meerdere landelijke en gemeentelijke leningen beschikbaar. Zo heb je de Energiebespaarlening en de SVn duurzaamheidslening. Natuurlijk moet je ook letten op de kosten van de zonnepanelen zelf en hoeveel zonnepanelen je nodig zult hebben. De installatie van 12 zonnepanelen kosten rond de €5000. Dit kun je binnen een aantal jaar terugverdienen, zelfs sneller wanneer je de btw terugvraagt. 

Zonnepanelen research

Wanneer je besluit om zonnepanelen aan te schaffen is het belangrijk om jezelf van te voren goed te informeren. Hierdoor wordt de koop van de zonnepanelen een stuk makkelijker. Je kunt bij veel sites en specialisten terecht. Bekijk de website van Sondi Solar, hier word je goed op weg geholpen. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen om uit te kiezen, hier zit niet veel kwaliteitsverschil tussen. Let goed op de garantie en levensduur wanneer je de zonnepanelen uitkiest. Kijk ook of je dak wel geschikt is voor de zonnepanelen. Als dit niet het geval is, zijn er nog een aantal andere manieren waarop je toch aan zonne-energie kan doen. Je kunt bijvoorbeeld investeren in Nederlandse zonneparken.