Waarom wonen in Leiden?

Leiden is een van de mooiste steden van Zuid-Holland en misschien wel van heel Nederland. Door de rijke historie, cultuur, prachtige architectuur en het levendige centrum is Leiden een heerlijke stad om te wonen. Doordat Leiden ook een studentenstad is, zijn er veel jonge mensen te vinden in de stad, maar het is ook een stad die perfect is voor jonge gezinnen of ouderen. Wat maakt Leiden nou zo’n fijne stad? Waarom is Leiden de perfecte stad om een huis te bouwen of een woning te kopen?

Het oude centrum en cultuur

Een van de aspecten van Leiden die het meeste mensen naar de stad trekt zijn de historie die door de hele stad terug te vinden is. Allereerst is de architectuur van veel van de oude gebouwen prachtig en zijn er mooie, kleine steegjes te vinden langs de vele grachten die de stad rijk is. In deze straatjes en steegjes vind je een verscheidenheid aan onafhankelijke zaakjes en boetiekjes, waar je de drukte van de stad even helemaal achter je kunt laten.
De historie is ook terug te vinden in de vele cultuur in de stad, die te herkennen is aan een aantal mooie theaters en musea. Evenals aan de vele activiteiten in de stad, zoals het Leids Ontzet op 3 oktober, het Lakenfestival en de unieke drijvende kerstmarkt in de winter.

Wonen in Leiden

Aangezien Leiden ook een echte studentenstad is, zijn er in het centrum veel studentenwijken te vinden zoals het Stationskwartier en Boerhaave. Ook als je geen student bent, kun je in Leiden een woning huren of kopen. In Leiden kun je een woning vinden in veel verschillende prijsklassen: van een klein appartementje, tot een ruime gezinswoning in een van de buitenwijken van de stad. Let er wel op dat het in Leiden erg moeilijk kan zijn om een goedkope woning te vinden, aangezien de prijzen in de stad vaak bovengemiddeld hoog zijn. Als je echt op zoek bent naar een relatief goedkope woning, kun je het beste gaan zoeken in Slaaghwijk of Camp, waar de prijzen per vierkante meter niet zo hoog zijn.

Nieuwbouwwoningen in Leiden

Naast dat je een woning kunt huren of kopen in Leiden, kun je er ook voor kiezen om een nieuwbouwhuis te kopen. In Leiden en de omgeving zijn er verschillende projecten, zoals twee-onder-één-kapwoningen, rijtjeshuizen en vrijstaande villa’s. Wil je meer te weten komen over deze projecten, lees dan eens over de ontwikkelingen omtrent nieuwbouwwoningen in Leiden.